Ga naar de inhoud
Home » Theo de Vries gaat nog steeds voor goud op 86 jarige leeftijd

Theo de Vries gaat nog steeds voor goud op 86 jarige leeftijd

  • door

Theo weet nog niet van ophouden.

Tijdens de NK van de Nederlandse Bond voor Vogels  op 17 januari 2024 in Hardenberg,  wist hij weer 2x goud; 1x  voor een geelsnavel spitsstaartamadine en 1x voor een stam roodsnavel spitsstaartamadine en 1x zilver voor een geelsnavel spitsstaartamadine in de wacht te slepen. Dit is toch wel een top prestatie op deze leeftijd.

Op en top vogelliefhebber
Van jongs af aan is Theo op en top vogel liefhebber en is hij bij menig tentoonstelling van de partij met de beste vogels op dat moment. Hij heeft in al die jaren heel wat prijzen verzameld tijdens Regionale, Nederlandse, Europese en Wereld kampioenschappen.

Dat gaat niet vanzelf. 
Om mee te  spelen moeten de vogels in top conditie zijn en voldoen aan de strenge eisen. Theo is dan ook iedere morgen vroeg uit de veren om ervoor te zorgen dat zijn vogels op top niveau blijven.

Hier komt best wel wat bij kijken qua verzorging. Het is belangrijk dat de vogels de juiste voeding krijgen zoals goed ei voer, zaadmengsel, grit, sepia, tros giers en groenvoer. Ook is het belangrijk dat de vogels voldoende aantal uren licht per dag hebben en het verblijf moet vorstvrij blijven.

De kooien moeten regelmatig schoon gemaakt worden en de vogels moeten dagelijks schoon water hebben. Al bij al kost dit hem dan ook wel een aantal uurtjes per dag. 

Tentoonstelling
Theo kijkt in het voorjaar welke koppels bij elkaar passen om te gaan broeden en zo weer een goed of zelfs beter resultaat te kweken.

Als de jonge vogels uit het nest komen worden ze na 8 dagen geringd en goed in de gaten gehouden. In de komende periode bekijkt hij welke vogels in aanmerking komen voor de tentoonstelling.

Voordat de vogels naar de tentoonstelling gaan, zitten ze ongeveer 10 weken in een aparte kooi. Een paar dagen voor de tentoonstelling worden ze weg gebracht en op de locatie gekeurd.

Tijdens de keuring wordt er gelet op conditie, kleur en  tekening. In de keurbrief staan de resultaten van de keuring vermeld. Kort na de tentoonstelling worden de vogels weer opgehaald om huiswaarts te gaan.

Om deze prestaties te kunnen leveren moet hij zelf ook in goede conditie zijn. En dat is hij op zijn bijna 87 jarige leeftijd. Al merkt hij soms wel dat hij een dagje ouder wordt en iets rustiger aan wil doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *