Vrijwilligers

      Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn de belangrijkste schakel voor Present in Vriendschap. Zonder onze vrijwilligers kunnen wij de eenzaamheid niet bestrijden. Daarom is het belangrijk dat de samenleving de handen ineenslaat. Niet alleen professionele hulpverleners, maar iedereen binnen Etten-Leur kan iets betekenen in de strijd tegen eenzaamheid.

Wat doen onze vrijwilligers?

Wij vragen onze vrijwilligers persoonlijke aandacht te bieden aan een presentvrager (degene die zich eenzaam voelt). Wij vragen niets anders dan het zijn van een goede gesprekspartner en het bieden van een luisterend oor. Vaak is dit al voldoende. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het hebben van een goed gesprek
  • Het drinken van een kopje koffie
  • Of het participeren in een gezamenlijke activiteit

Onze vrijwilligers zijn sociaal, staan open voor een nieuw contact, zijn echte “mensenmensen” en vinden het prettig tijd te investeren in een ander. Wij gaan uit van een langdurig contact tussen de vrijwilliger en de presentvrager, zodat een goede vertrouwensband kan ontstaan.

“Met dit werk kunnen we laten zien dat aandacht voor elkaar
van wezenlijk belang is in het leven.”

Ondersteuning aan vrijwilligers

Uiteraard bieden wij de juiste begeleiding ter voorbereiding op het maken van contact met de presentvrager. In bijeenkomsten met alle vrijwilligers behandelen we bijvoorbeeld dilemma’s uit de praktijk.

Naast inhoudelijke en gezellige bijeenkomsten organiseren we ook jaarlijks een teambuildings middag. Er worden door Etten-Leur Voor Elkaar  diverse cursussen georganiseerd. Deelname is gratis.

Wij vragen een VOG (Verklaring omtrent goed gedrag) aan.

Ik wil graag vrijwilliger worden!

Wanneer u geïnteresseerd bent om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor Present in Vriendschap, kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier, per e-mail of telefonisch.  Wij nemen vervolgens contact met u op. Wij nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek. 

Wij werken met een vrijwilligersovereenkomst en u bent automatisch verzekerd (wettelijke aansprakelijkheid) via de Vrijwilligersverzekering van de gemeente Etten-Leur.

“Het is fijn om betekenisvol te kunnen zijn voor een ander.”