In memoriam Jan Monden

Gedreven, enthousiast, empatisch, netwerker, mensen mens, groot hart, sociaal, humor, doorzetter, niet rechts om dan links om, op zoek naar haakjes, levensverhaal, glas half vol ………………. herkent u Jan?

Met pijn in ons hart hebben we afscheid moeten nemen van Jan Monden. Jan was initiatiefnemer van Present in Vriendschap en mede oprichter van de Stichting Wijkbelang Hooghuis waarin Jan enkele jaren de rol van voorzitter had.

Als initiator van Present in Vriendschap heeft Jan een beweging op gang gebracht in Etten-leur. Aandacht geven is daarbij het sleutelwoord en zijn levensopdracht. Een luisterend oor bieden, als maatje samen optrekken, aansluiten bij de behoeften van de eenzame mens zijn daarbij belangrijke aspecten. Jan deed dit met verve en heeft menig vrijwilliger en professional meegenomen in zijn visie en aanpak. Hij was dan ook heel trots op het feit dat Present in Vriendschap een stichting is geworden en gesteund wordt door landelijke fondsen.

Jan genoot van dit succes en voelde zich als een vis in het water bij de vrijwilligers, voor Jan “de meisjes” van Present. Naast serieus en hard werken aan het bestrijden van eenzaamheid was er ook tijd voor humor en gezelligheid. We herinneren ons mooie momenten tijdens de spelletjes op onze jaarlijkse teammiddag en Jan’s gedrevenheid om ‘the winning man’ te zijn!

Tijdens zijn ziek zijn was Jan zijn positieve instelling bewonderingswaardig. Met veel respect kijken we terug op de laatste maanden van zijn leven. Jan die ook in die laatste fase, nog altijd gericht was op de mensen om hem heen. Begin april hebben we vanuit Present in Vriendschap het laatste samen zijn moment gehad met Jan. Het was een prachtige zonnige vrijdagmiddag in De Achtertuin waar we Jan’s Babbelbankje hebben ingewijd. Jan had het zichtbaar zwaar maar desondanks had Jan volop aandacht voor de aanwezigen.

We gaan je missen Jan!  We zullen er alles aan doen om jouw “Present in Vriendschap” gedachten te verspreiden. We hopen dat in de toekomst met nog meer vrijwilligers te kunnen doen.

We wensen Ria, de kinderen met hun partners en de kleinkinderen veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

Namens de werkgroep Present in Vriendschap
Noor Pleging