Present in Vriendschap bezoekt klompenmakerij

Het eerste uitje in 2019! Nu het weer beter wordt is het tijd om er op uit te gaan. Op 5 april worden we ontvangen door Wim en Trees van de Klompenmakerij.

Met 30 personen hebben we een bezoek gebracht aan de Houtzagerij, Klompenmakerij en het Oude huis van Wim en Trees Jacobs aan het Schuitvaartjaagpad. Wim vertelde volop over zijn uit de hand gelopen hobby en gaf een demonstratie van zijn nog altijd werkende boomzaagmachine uit 1880. Hij liet zien hoe van begin tot het het einde een klomp gemaakt wordt.

Vol aandacht hebben we allen geluisterd naar de interessante verhalen over diverse unieke klompen die hij heeft verzameld voor zijn museum. Ook het gereedschap uit vroegere tijden voor land- en tuinbouw en houtbewerking is hier in groten getale aanwezig en het bekijken waard. Wim vertelt heel boeiend en levendig over alle gereedschappen van vroeger.

Na de koffie/ thee met lekkers die werd verzorgd door Trees konden we het oude huis nog bezichtigen. In het oude huis is alles te zien wat men in en rondom het huis gebruikte na 1900. Het was prachtig om in deze nostalgie te mogen verkeren.

We kunnen zeggen dat de middag erg geslaagd is en onze presentvragers (mensen die door vrijwilligers ofwel presentwerkers worden bezocht) hebben volop genoten. Er zijn weer nieuwe contacten gemaakt en leuke gesprekken gevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *