Aandacht voor eenzaamheid in winkelcentrum

28-01-2016

ETTEN-LEUR – Het tot wasdom gekomen burgerinitiatief Present in Vriendschap in Etten-Leur is zondag 31 januari en woensdag 3 februari aanwezig in het winkelcentrum van Etten-Leur om aandacht te vragen voor eenzaamheid.

Op 31 januari (koopzondag) en 3 februari vragen de presentwerkers van Present in Vriendschap aan voorbijgangers in het winkelcentrum wat zij (gaan) doen tegen eenzaamheid. Ook kunnen zij zich ter plaatse opgeven voor de Nationale Eenzaamheid To-do-lijst. Daarnaast wil Present in Vriendschap een koffie- en/of thee moment organiseren in een van de appartementencomplexen in Etten-Leur. Ook staat een gezamenlijke maaltijd gepland in De Vleer in wijk het Hooghuis, waar het burgerinitiatief zijn oorsprong heeft gevonden.

Onderdeel
De actie maakt onderdeel uit van de landelijke actie ‘Eenzaamheid, wat doe jij eraan?’ van Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat één op de drie mensen wel eens gevoelens van eenzaamheid heeft. In de leeftijd ouder dan 65 jaar loopt dit op naar 40%. In Etten-Leur centrum ligt het percentage op 46%.

Noodzaak
Volgens Jan Monden, initiatiefnemer, projectleider en presentwerker van Present in Vriendschap, kan iedereen iets doen aan eenzaamheid. “En dat is hard nodig deze dagen. Want rond Kerstmis zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid enorm. Maar daarna wordt het stil. De aandacht wordt dan veel minder, maar de noodzaak om eenzaamheid aan te pakken blijft. Bij een ander of bij jezelf.”

 

Bron: http://internetbode.nl/etten-leur/aandacht-voor-eenzaamheid-in-winkelcentrum/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *